groepen 1-2

groepen 1-2

Pepernoten bakken

Vandaag hebben alle kleuters pepernoten gebakken. Het recept is besproken, alles is nauwkeurig afgewogen, er is gekneed en gerold. Ouders hebben de pepernoten thuis gebakken.
s’ Middags zijn de pepernoten geproefd en goed gekeurd! Er was zelfs nog een bekertje pepernoten over om mee naar huis te nemen zodat er thuis ook nog heerlijk gesmuld kan worden. Ouders bedankt voor jullie hulp!

pepernoten-bakken-1 pepernoten-bakken-2 pepernoten-bakken-3 pepernoten-bakken-4 pepernoten-bakken-5 pepernoten-bakken-6 pepernoten-bakken-7 pepernoten-bakken-8 pepernoten-bakken-9 pepernoten-bakken-10 pepernoten-bakken-11

 

Thema post

De kleutergroepen zijn druk met het thema “Post”.

In groep 1/2 A ontvangen de kinderen post in hun eigen gemaakte brievenbus.

Het is iedere dag weer spannend of er post in zit. Vele brieven en kaarten hebben ze al ontvangen van papa’s en mama’s, familie en vrienden. Er zat zelf een kaartje in van Sinterklaas.

Een echte postbode is komen vertellen over haar vak.

We hebben samen een brief naar Sinterklaas geschreven. Deze hebben we met de klas naar de brievenbus gebracht.

Nu maar afwachten of we antwoord krijgen????

post-14 post-13 post-12 post-11 post-10 post-9 post-8 post-7 post-6 post-5 post-4 post-3 post-2 post-1

posta3

De kleuters van groep 1/2 C zijn druk bezig met het knutselen van een kroon. Als Sint op bezoek komt, dan zien ze er prachtig uit. Elk kind heeft op dat moment de zak van Piet op zijn/haar hoofd.

posta2

Hier is een aantal kleuters te zien dat hard aan het werk is met een werkblad dat door Sint per post is afgeleverd. Piet zal de gemaakte vraagstukken persoonlijk nakijken wanneer de kleuters hun werkbladen in de brievenbus van de Sint deponeren.

posta1

Stan (1/2C)heeft een stoomboot gebouwd. Het verhaal is dat de boot is gekaapt door “boeven”. Deze boeven hebben de echte pitten op een andere kleinere boot gezet. Daar mogen ze niet vanaf. We zijn benieuwd hoe het verhaal van Stan verder zal gaan.