groepen 3

gr3

 

Afscheid juf Muis.

De laatste dag voor de vakantie….ook de laatste dag van juf Muis bij ons op school want ze gaat met pensioen.
Dat hebben we niet zo maar voorbij laten gaan.

De dag begon met een verrassing voor juf Muis. Alle kinderen zijn in groepjes bij de ouders thuis gaan kokkerellen. De creaties kwamen mee naar school en het smullen kon beginnen.

Tijdens deze high-tea kreeg juf Muis bezoek van haar man Han, haar(schoon)kinderen en twee kleinkinderen Willem en Julia.  Wat was ze verrast! Ook de ouderraad kwam langs met een heel mooi lied, speciaal geschreven voor juf Muis op de tekst van “’t is weer voorbij die mooie zomer”. En tot slot traden alle kinderen van groep 3 op met een heel mooi gedicht. Daarin werd verteld over de leuke, lieve, fijne juf die juf Muis is.

Lieve juf Muis, wij hebben het een heerlijke dag gevonden en aan jouw rode wangen was te zien dat je er ook heel erg van hebt genoten.

afscheid muis

Kinderboekenweek 2016

collage-groep-3

“Voor altijd jong…” Dat was het thema van de kinderboekenweek dit jaar. Samen hebben we gesproken over oud zijn en je jong voelen, gekeken naar juffen en meesters die ineens een aantal jaartjes ouder werden getoverd op de computer en hebben we de spelletjes van vroeger bekeken en gespeeld op de speelplaats. Ook zijn er opa’s en oma’s komen voorlezen. Dat was leuk!! Nogmaals bedankt voor jullie komst.

Vandaag sloten we de boekenweek af met het duo lezen met kinderen uit een andere klas. De groepen 5 en 8 zijn bij ons komen voorlezen en eigenlijk was dit zo leuk dat we dat nog wel een keertje willen…….