Uitstapje Robotlove groep 7

Je vraagt je jezelf nu vast af: `Wat is Robotlove?’ 

Nou, daar gaan we je nu iets over vertellen! Hopelijk heb je er iets aan en vind je het leuk! 

 

Misschien denk je dat Robotlove iets met robots en liefde is. Dan heb je een klein beetje gelijk! Want het heeft met Robots te maken. Maar eigenlijk niet echt iets met liefde. Want bij Robotlove ontdek je wat je met robot kan doen en hoe je ze programmeert. We hadden robots gezien die je kon besturen met een afstandsbediening, met een tablet en er waren robots die zelf bewegen! 

Al laats hadden we een workshop: een eigen robot maken! Maat geen echte die kan bewegen, maar van klei. Er waren ook dingen van echte robots waarmee je je robot mee kon versieren. Zoals de knoppen van een toetsenbord, schroeven en ook ijzerdraad. Dus Robotlove was een geslaagd middagje! 

 

😊 geschreven door Marit en Lara uit groep 7a 😊

 

Robotlove

We kwamen aan op de parkeerplaats en we gingen eerst naar binnen en daar hebben we heel lang gewacht. Daarna gingen we naar een andere ruimte en ze zeiden dat we naar het jaartal 2060 gingen, maar we hadden robots uit deze tijd. Het was wel leuk om met de robots te spelen en het was  jammer dat de meccano robot kapot was.

Je kon zien op een scherm dat er iets bewoog dat was wel leuk. Je kon van een beeldscherm bijvoorbeeld een robot maken, maar de robot kon niet bewegen. Daarna gingen we een robot van klei maken dat was heel leuk en  we gingen naar een robot die heel erg op een mens leek en als je op zijn schouder klopte keek de robot naar je en er was ook een robot met gewicht. 

En toen gingen we naar huis.

 

Groep 7B 

Robotlove

We kwamen bij RobotLove aan, en je kreeg een sticker. Als je een paarse had, was  je een mens. Als je een groene had, was je een robot. Toen moest je op het plaatje staan van een mens (paarse stikker) of van een robot (groene stikker). Daarna kregen we een filmpje te zien. We gingen na het filmpje, door een soort deur. Achter die deur, kwam je in een kamer met allemaal Robots. De mensen (groep paars) mochten met klei en oude spulletjes een klein robotje maken, de robotten )groep groen) mochten lijstjes invullen en je kon een nieuwe robot bouwen. Je kon er ook voor een scherm staan en dan zag je een robot op je lichaam!! Na de proefjes en robotjes bouwen, gingen we naar een andere ruimte. Daar gingen we naar een super echte robot die op een mens leek. Als je de robot aanraakte, keek ze naar je, want dan troostte je haar.

Nicole en Sacha

Voor nog meer stukjes over Robotlove kunt u de volgende linkjes aanklikken:robotlove1 en robotlove2
Media
  • IMG_0222
  • IMG_0223
  • IMG_0254
  • 20181116_115525
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl