De Scheeken

Hallo wij zijn Tim en Fay(: 

 

Op 8 November is groep 7a naar het natuurgebied De Scheeken geweest. Dat is een natuurgebied langs de A2. Het was er nat en sommige kinderen zakten in de modder.(: Omdat het water laag stond vanwege de droge afgelopen tijden.): We waren met veel kinderen en daarom werden we in groepjes verdeelt, We moesten veel opdrachten doen. Zoals kleine insecten zoeken, vogels spotten, waterdiertjes vangen, geuren maken in potjes en dierensporen zoeken. Helaas geen dieren gespot.): Sommige groepjes hadden slakken gevonden. En Marit had een zeldzame slak gevonden. Fay had veel verschillende slakken gevonden en vastgehouden. Tim had veel kleine beestjes gevonden. Dit was ons verhaal.  

Het is je echt aan te raden!

 

Uitstapje Scheeken

We gingen vanuit school naar ´t Scheeken.

Toen stapten we uit de auto en toen waren we een auto kwijt. Daarna liepen we het Scheeken in. Er stond een tent en dat was de verzamel plek en daarna gingen we op expeditie🙂

Jesse moest een beest opzuigen en iedereen riep: Jesse zuigen, Jesse zuigen.

We zijn nog vogels gaan spotten.

En op het laatst gingen we met zijn allen naar het modder en het water. De modder zoog je vast. En we gingen feestvieren want Ark gaf het over aan Spill. Ze hadden pepernoten, popcorn, tomaat en drinken. En toen liepen we terug.

EINDE

Jesse en Jules

*Het Scheeken *

We kwamen aan en toen vertelde Paul over wat we mochten doen.

Wij mochten bloemen in de natuur gaan zoeken.

Maar er waren nu geen bloemen.

Nou ja dan van de bramen struik.

Maar we kwamen wel kikkers tegen een *rode en een groene en een bruine.

En we gingen naar het plasje en er waren een paar kinderen die vast bleven zitten in de modder.

Aan het eind hadden we een feest * want toen werd het project overgedragen aan Spill.

Gr Filine

Het Scheeken

We kwamen aan, en ze begonnen te vertellen over het Scheeken. We hebben veel geleerd over de natuur. We gingen naar een plek in de natuur en kregen een opdracht, een verrekijker of een loep en een visnet. Je ging met je groepje ergens het bos in. Elk groepje kreeg een map mee met diersoorten of planten, je leerde er veel van. We zagen dingen die we nog nooit hadden gezien. Toen iedereen met z'n groepje terugkwam gingen we naar een poel en het was daar drassig maar er waren wel mooie schelpen en kwamen 2 kinderen vast te zitten in de modder, maar gelukkig kwamen ze eruit. Daarna was er een feestje waar wij bij mochten zijn. Het feestje ging over dat er een nieuwe organisatie komt van het Groene woud. Toen kregen we lekkernijen en een drankje erbij. We kwamen terug met een volle buik en met de meest vieze kleren ever. Maar we hebben het SUPPER leuk gehad. Toen reden we naar huis en de ouders schrokken ervan hoe erg we onder zaten. En wij zaten te vertellen over de hele leuke avonturen.

Gemaakt door: Anne-Madelief en Rosanne.

Voor nog meer stukjes klikt u op de volgende linkjes Scheeken1Scheeken2Scheeken3,  Scheeken4 en scheeken5

Media
  • 20181108_093612
  • 20181108_094945
  • 20181108_102338
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl