Ozobots

Vandaag verrasten onze ondernemers van BestTechLab (Sophie en Naomi) ons met een spontane les met de Ozobots. De kinderen mochten een route maken voor deze kleine robotjes, met daarin opdrachten die met kleurtjes aangegeven konden worden. Een uur lang zijn onze kids geboeid en enthousiast hiermee bezig geweest. Erg leuk!! Dank jullie wel dames!!

Work in progress -thematisch werken NATUURKRACHTEN

Proefjes doen als inleiding...iets met scheerschuim, spekjes en luchtdruk. Een interessante les door Harold over energie, zonnepanelen etc etc.

Daarna zelf aan de slag...

Startcards, mindmaps maken en onderzoeksvragen bedenken over die startcard.

(Voorkennis activeren -rode fase/ Voorbereiden, verkennen en nieuwsgieriger worden, dingen willen weten - oranje en gele fase)

De volgende stap komt er aan..... onderzoek uitvoeren oftewel op zoek naar het antwoord op onze vragen (groene fase) Wordt vervolgd.

Excursie IVN de Pailjaart

Samen met 2 gidsen, 3 ouders en 1 juf gingen we op de fiets naar de Pailjaart. Altijd spannend fietsen met een groep, maar het ging top!

We hoopten dat we de herten zouden zien, maar helaas. De kinderen waren wel echt heel stil!

Toch handig een mobiele telefoon wanneer je als juf de klas kwijt bent omdat er een fiets van een kind niet meer lekker liep. Een inleidend praatje, de groepjes op de speurtocht zetten en aan de slag.

Vogels spotten, paddestoelen onderzoeken, bomen meten, kikkers ontdekken en nog veel meer.

Zelfs roze paddestoelen en met de hulp van Google hebben we ontdekt dat het hier gaat om de roze pronkridder. Weer wat geleerd! Zelfs de gidsen van het IVN.

Het was een geslaagde ochtend.

Verrassingsbezoekje

Hoi allemaal,

Gisterochtend werden de kinderen (blij) verrast door een bezoekje van mijn hond Flo🐾 Ze wisten dat er na de gym een klein meisje zou komen kijken, maar Flo hadden ze niet verwacht. Bij binnenkomst werd ze helemaal plat geknuffeld. Wat later toen iedereen op hun plaats zat is ze op haar gemakje door de klas gaan snuffelen en werd ze weer lekker gekroeld door de kinderen. Flo vond het heerlijk en de kinderen hebben er ook van genoten. Eenmaal thuis is ze snel in haar mandje gedoken om bij te komen van deze fijne drie kwartier met de kids.

Het zit er weer op..... Kinderpostzegels 2021.

Wat een toppers in leerjaar 7. Wij zijn een trotse meester en een trotse juf.


740 verkopen gedaan met zijn allen.

Opbrengst: €9567,66

Daar kunnen veel kinderen in deze (voorbije) moeilijke tijd MEER KRACHT door krijgen.

Kinderpostzegels 2021

We zijn begonnen!!!!

De kinderen hebben er zin in.

Olie B Bommel postzegels, kaarten, shopper, kerstkaarten, theepakket, bloembollen, pleisters...... Er zit vast iets leuks bij.

We wensen de kinderen uit leerjaar 7 veel succes.

Programmeren

Vandaag hebben de leerlingen onder leiding van de stagiaire Judith unplugged geprogrammeerd. Ook hebben ze in het programma Scratch (online programmeerprogramma) een kort filmpje gemaakt, waarbij ze iets moesten vertellen over uitvindingen of wijs omgaan met water. De kinderen waren zeer betrokken en hielpen elkaar goed op weg. Een super les! Ook thuis kunnen de kinderen aan de gang met het programma Scratch. Dus mocht het weer omslaan.......

Podium en decor geplaatst

Wat gisteren nog een gymzaal voor de kleuters was, is sinds vanmiddag de 'place to be' de komende weken voor de groepen 8... Deze week een nieuw laagje verf erop en dan zijn wij helemaal klaar voor Expeditie Beachclub😎🏖🎶

Beweegmat werkwoorden

In groep 5 oefenen we voortaan met behulp van een beweegmat de werkwoorden. Lekker bewegen en ondertussen de ik-, hij/zij- en wijvorm opnoemen in tegenwoordige en verledentijd. In groep 5 komt het in de methode nog niet aan bod, maar ook het voltooid deelwoord oefenen we al een beetje.

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid!

Halt!

Vandaag hebben we in de klas bezoek gekregen van bureau Halt. De kinderen hebben uitleg gekregen over jeugdcriminaliteit. Wat is het en wat kunnen de gevolgen voor jou zijn?

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT