Naschoolse activiteiten

Algemeen

In 2019 is ouders gevraagd een enquête in te vullen welke werd uitgezet om de behoefte rondom een uitgebreider naschools aanbod te peilen. Velen van u hebben destijds de moeite genomen te reageren. Uit deze reacties bleek dat ouders inderdaad positief stonden tegenover een meer uitgebreid naschools aanbod.

Vanaf januari gaat er een 10-wekelijkse opzet lopen. In een periode worden er 2 of 3 verschillende disciplines aangeboden. U kunt hierbij denken aan videografie, dans, muziek, tekenen, typen, Engelse taal, kinderyoga etc. Dit aanbod zal per periode verschillend zijn. De lessen vinden plaats op school of in gymzaal Heivelden. De lessen starten een kwartier na afloop van de schooldag. De kinderen blijven dus even op school om wat te drinken en gaan dan naar de les. De kosten die verbonden zijn aan de lessen zijn bepaald door de aanbieder.

De cursussen

Hieronder vindt u een overzicht van de cursussen t/m december '21

Bodypercussie

Muziek maken met je lichaam? Ja, dat kan. We gaan tijdens de muzieklessen op spelenderwijs liedjes aanleren waarbij een bodypercussie hoort. Ook maken we een ‘’eigen bodypercussie’’.
Doelgroep: leerjaar 4/5/6
Wanneer: donderdagen 23-09/30-09/7-10/14-10/21-10/28-10/4-11/11-11/18-11/
25-11 van 15.30 tot 16.30 uur in de speelzaal van de school.

Dans Loesje

Houd jij ook zo van dansen en kun je niet stilstaan zodra je muziek hoort?
Kom dan met ons meedansen!
Dit alles op aansprekende en afwisselende muziek voor de kinderen.
Doelgroep: leerjaar 1/2
Wanneer: maandag 15.30-16.30u (18 januari t/m 29 maart)

Engels

Do you want to learn English? Zit je in groep 6, 7 of 8? En wil je graag beter worden in Engels? Dan is deze cursus bedoeld voor jou! Gedurende 10 lessen maak je op een leuke én leerzame manier kennis met de Engelse taal! Wist je dat… 78% van de brugklassers graag extra Engels op de basisschool had gehad? Deze Engelse taalcursus sluit extra goed aan op het voortgezet onderwijs en is super leerzaam, zodat je dadelijk goed voorbereid naar de middelbare school gaat!
Doelgroep: leerjaar 6,7,8
Wanneer
: donderdag 15.30-16.30u (14 jan.-8 april)

Gym

Wil jij ook nog samen met je vriendjes/vriendinnetjes lekker sporten na school? Meld je dan nu aan voor het naschools sportaanbod. De activiteiten zullen elke week verschillen van een beweegparcours voor de jongere leerlingen tot extreme en unieke activiteiten voor de oudere leerlingen.
Doelgroep
: leerjaar 1,2, 3 14 jan t/m 16 maart, leerjaar 4-5 23 maart t/m 18 mei, leerjaar 6,7,8 8 juni t/m 20 juli
Wanneer
: dinsdagen 15.30-16.30u (19 januari t/m 6 april)

Kennismaken met muziekinstrumenten

Er zullen 10 verschillende docenten komen vertellen over hun passie voor het instrument.  Natuurlijk blijft het niet alleen bij vertellen maar zal er ook zo mooi mogelijk voorgespeeld worden. En, indien mogelijk (i.v.m. Corona), laten we de deelnemers zelf even proberen.
Doelgroep: leerjaar 4/5/6
Wanneer
Meer informatie lees je hier, Aanmelden kan via mailen naar info@040muziek van dit inschrijfformulier.

Kinderyoga

Kinderyoga is voor kinderen een manier om aan rust en zelfvertrouwen te winnen. Het maakt kinderen sterker. Kinderyoga bevordert soepelheid, kracht, balans in fysiek en mentaal opzicht.
Doelgroep: leerjaar 3 t/m 8
Wanneer: donderdag 15.30-16.30u (14 jan. t/m 8 april)

Schaken

Houdt uw kind van spelletjes doen? Wil uw kind ook leren schaken? Dat kan! Op vrijdagmiddag wordt er geschaakt op Kindcentrum Antonius.
Doelgroep: gr. 4 t/m 8
Wanneer: vrijdag (15 jan. t/m 2 april)

Streetdance

Wil je superstoer dansen op leuke hiphopmuziek? Dan zijn de lessen van Cem zeker iets voor jou. Je leert 'bouncen' en strakke bewegingen en danspasjes maken. Met Cem werk je toe naar een heuze choreografie! teamwork met de andere dansers is dus zeker belangrijk.
Doelgroep: leerjaar 6,7,8
Wanneer
: donderdag 15.30-16.30u (14 jan. t/m 8 april)

Tekenles

De basis van het tekenen komt aan bod. Denk hierbij aan techniek potloden, gum en doezelaar.  We behandelen droedelen, verschil tussen schetsen & tekenen, ontwikkelen eigen tekenhandschrift, de basisvormen, schaduw & licht, van 2D naar 3D, 1- en 2 puntsperspectief tekenen.
: leerjaar 5,6,7,8
Wanneer
: maandag 15.30-16.30u (18 jan. t/m 29 maart)
Meer informatie, bijv. over het aanmelden, lees je

Typecursus

Leren typen is tegenwoordig minstens net zo belangrijk als een mooi, leesbaar handschrift. Maar dat gaat niet vanzelf; in een groepje onder begeleiding van een professionele type-coach boek je het beste resultaat. In de Typetuin oefent ieder kind op zijn/haar eigen niveau. Hierdoor is het tempo waarmee de cursus wordt doorlopen ook voor ieder kind anders.
: leerjaar 6,7,8
Wanneer
: dinsdag (2 maart t/m 20 april)
Meer informatie, bijv. over het aanmelden, lees je